Pasfoto eisen Nederland

Een officiële pasfoto moet tegenwoordig aan heel wat eisen voldoen. Als u bij ons langs gaat komen houd dan rekening met de onderstaande punten, die wettelijk vereist zijn.

Kijk niet te boos, maar ook niet té vrolijk. Houd je lichaam en hoofd recht. Kijk recht in de camera. En zorg dat je gezicht en oren duidelijk zichtbaar zijn.

Officieel is een bril toegestaan. Maar omdat er regelmatig reflectie of schaduw van de bril te zien is op de pasfoto, wordt het vaak afgekeurd. Ook zijn de meeste brillen niet ontspiegeld of hebben ze grote monturen. Wij adviseren geen bril op te doen!

Een goede belichting is het halve werk, wij zorgen dat de belichting altijd goed is in onze fotostudio.

Oren moeten altijd zichtbaar zijn. De ooraanzet moet zichtbaar zijn aan beide kanten. Doe je haren achter je oren of je haar in een staart. Houd hier rekening mee als u bij ons langs komt.

We hebben met onze opstellling de perfecte verhoudingen die nodig zijn voor een goede pasfoto, waar geen schaduw te zien is.

Veel pasfoto aanbieders hebben weleens overbelichte of onderbelichte pasfoto’s, aangezien ze geen fotostudio zijn. Wij in de fotostudio zorgen voor een goede kwaliteit pasfoto.

Hoofd recht, schouders recht en ga rechtop zitten. Kijk dan recht in de camera. En niet met je kin naar beneden.

Geen hoed en ook geen petjes! Je gezicht moet duidelijk zichtbaar zijn. En voor de kinderen, geen zichtbare grote haarbanden.

Kijk niet naar de omgeving tijdens de foto. Kijk recht in de camera. En focus op het fotomoment, bewust poseren geeft de mooiste foto's.

De muur op de achtergrond moet egaal en wit, grijs of blauw zijn. Dus geen drukke prints of gekleurde muren op de achtergrond.

Je mag geen tanden zien op de foto en ook geen duidelijke emotie. Houd uw mond dus gesloten. Niet te boos maar ook niet te vrolijk, je mag wel vriendelijk kijken.

Je gezicht moet vrij zijn van haren. Ook uw voorhoofd, wenkbrauwen en ogen moeten ten allen tijde goed zichtbaar zijn, haarvrij dus. Mocht u een pony hebben houd hier rekening mee!

Ga recht zitten, houd de rug en schouders recht. Poseer bewust, we maken altijd meerdere foto's.

Houd je hoofd recht en kijk recht in de camera. Doe uw kin niet omhoog, houd deze ook recht!

Draagt u een hoofddoek voor uw religie. Zorg dan wel dat uw voorhoofd, ogen en wenkbrauwen duidelijk zichtbaar zijn.

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag: 10:00 - 18:00

Zaterdag en Zondag: 12:00 - 17:00

Oudegracht 72 B, Utrecht

3511 AT, Utrecht

06-27562458

English